Az e-procurement folyamatok jövője Európában

Európában az e-procurement jelenti a jövőt, ami hatalmas lehetőség a beszerzési osztályok számára stratégiai szinten és költségcsökkentés szempontjából is.

E-procurement folyamatok Európában

A technológiai forradalom hulláma végigsöpör a cégeken, amelyek mindinkább a digitalizáció felé fordulnak. Ez a trend megjelent a beszerzési osztályokon is. Az e-procurement Európában tovább növekszik, amint azt a PwC által 2022-ben végzett negyedik digitális beszerzési felmérés is megerősítette. De térjünk ki részletesebben az online beszerzés helyzetére. Hogyan áll jelenleg a beszerzések digitalizálása Európában? Mi várható a következő években? És mik a prioritások a beszerzési osztályok számára?

Mennyire elterjedt az e-procurement Európában?

Az „online beszerzésnek” vagy a „beszerzés digitalizálásának” is nevezett e-procurement egyre inkább teret hódít a B2B világban. Hol tart Európa ebben az átalakulásban? Mik az európai vállalatok céljai?

E-procurement Európában: helyzetértékelés

Minden kontinens megkezdte átállását a digitalizált beszerzés felé. Európa áll a dobogó harmadik fokán, folyamatainak 41%-a digitalizált. Bármilyen meglepő, a listát a Közel-Kelet vezeti.

A COVID válság és a világ háborús konfliktusai rávilágítottak a digitalizáció fontosságára, mert a vállalatok csak gyors és azonnali intézkedésekkel tudnak hatékonyan reagálni a villággazdasági kihívásokra.

Korábban a beszerzési osztályok gyakran a rövid távú kockázatkezelésre (beszerzés, beszállítók) összpontosítottak a hosszú távú digitális fejlesztések helyett, ám ez most megváltozni látszik.

  • Vajon felgyorsul az e-procurement folyamatokra való áttérés az elkövetkező években?
  • Milyen prioritási szempontokat mérlegelnek a beszerzési osztályok?
  • Mi a digitális transzformáció 3 fő mozgatórugója?

Töltse le infografikánkat, amelyben megtalálja a választ ezekre a kérdésekre.

Letöltöm az infografikát >>


További cikkek az Ön számára