Hogyan kell felvenni a műtős maszkot

Mossa meg a kezeit

Mielőtt a műtős maszkhoz nyúlna, alaposan mossa meg a kezeit vízzel és szappannal. Miután benedvesítette és beszappanozta a kezeit, egymáshoz dörzsölve legalább húsz másodpercig mossa, csak utána öblítse le.

Mindig eldobható papírtörlővel törölje szárazra a kezeit és utána dobja ki.

Ellenőrizze a műtős maszkot

Húzzon ki egy újat a dobozból és nézze meg, nem hibás-e, nincs-e rajta lyuk vagy szakadás. Ha valamilyen gond van a maszkkal, dobja el és válasszon másikat a csomagból.

Fordítsa a jó irányba

A felső része általában szilárdabb, ott az orr részen hozzá lehet majd igazítani az arcformához. Figyelni kell, hogy ez a része kerüljön felülre.

Tegye a jó felével az arcára

A maszk belső fele fehér, a külső része általában valamilyen más színű. Mielőtt az arcára teszi, figyeljen, hogy a fehér fele legyen az arca felé.

Tegye fel az arcára

Fülbevaló: Először az egyik hurkot akassza a fülére majd a másik hurkot a másik fülére.

Igazítsa a szalagot az orrához

Miután a maszk az arcán van, a mutató és hüvelyk ujjával csípje meg a maszk felső merev részét és simítsa rá az orr szélére.

Igazítsa meg a maszkot

Amikor a maszk már az arcán van, igazítsa meg, hogy biztosan fedje az arcát és a száját, az alsó széle pedig takarja el az állát.

Levételkor legyen óvatos

Általános szabály, hogy csak a széleit, a rögzítést vagy a csatját megfogva szabad levenni. A szájat és orrot fedő részhez ne érjen, fertőzött lehet.

Fülbevalóknál: A karikákat a kezével tartva vegye le a füléről.