GYIK

A Manutan-t érintő kibertámadással kapcsolatban az alábbi listában megtalálja a gyakran feltett kérdéseket és az azokra adott válaszokat. Ha nem találná a választ kérdésére, kérjük küldjön e-mailt a cyberinfo@manutan.hu címre.

Kibertámadás

Előfordulhat némi késés, de igen, megkapjuk megrendelését/árajánlatkérését. Sajnos egyelőre nem tudjuk feldolgozni őket rendszerünkben, de amint erre lehetőségünk lesz, felvesszük Önnel a kapcsolatot és tájékoztatjuk megrendelésével/árajánlatkérésével kapcsolatban.

Sajnos a kibertámadás jelenleg még hatással van a belső folyamatainkra. Rendelését megkaptuk, amint rendszerünk helyreáll feldolgozzuk azt. A kiszállítás dátumát rendszerünk újraindítását követően tudjuk majd visszaigazolni Önnek.

El tudja számunkra küldeni árajánlatkérését. A weboldalunkról érkező árajánlatkéréseket kollégáink megkapják, de csak manuálisan tudják feldolgozni. Egyelőre szállítási dátumot ebben az esetben sem tudunk adni Önnek.

Rendszerünk nem tárolt bankkártyákra (Visa, Mastercard) vonatkozó információkat, ezért azok nem voltak veszélynek kitéve.

Törölheti rendelését, amit természetesen jóvá is írunk Önnek. Sajnos a kibertámadás hatással van az ügyek átfutási idejére, türelmét kérjük ezek kapcsán.

Jelenleg is dolgoznak informatikai rendszereink helyreállításán. Valószínűleg fokozatosan tudjuk majd újraindítani rendszereinket. Egyelőre nem tudunk pontos időponttal szolgálni, de amint többet tudunk tájékoztatni fogjuk Önt. Célunk, hogy egy megerősített biztonsági rendszerrel induljunk újra.

Külön erre a célra létrehozott csapatot vetünk majd be annak érdekében, hogy mielőbb feldolgozhassuk az összegyűlt rendeléseket.

Megvan a lehetőségünk arra, hogy hozzáférjünk a leadott rendelésekhez, ugyanakkor belső rendszerünk hiányában a vasárnap (02.21.) óta beérkezett rendeléseink egyikét sem tudtuk még feldolgozni, így nem tudunk kiszállítási dátumot sem adni hozzájuk. Amint újra hozzáférünk az informatikai rendszerünkhöz, felvesszük Önnel a kapcsolatot.

Lehetséges amint helyreállt a rendszerünk. Kérjük küldjön e-mailt a cyberinfo@manutan.hu címünkre és kérésére töröljük.

Bejelentettük a támadást a CNIL-hez (aki az ilyen jellegű európai ügyeket kezeli), AMF-hez és a rendőrséghez is. Ezenkívül bejelentést tettünk az ICO-hoz is, aki helyi jogkörrel rendelkezik Angliában.

A punchout jelenleg működik, a kibertámadásnak nem volt érzékelhető hatássa rá. Általánosságban elmondható, hogy az e-kereskedelmi megoldásunk (pucnhout és web) esetében a támadásnak nem volt észlelhető hatása az alkalmazásokra, az operációs rendszerekre és a hálózatra sem. Ha technikai kérdése merülne fel (protokoll használat, stb. kapcsán) kérjük írjon a cyberinfo@manutan.hu e-mail címre.

Hívjon bennünket a (23) 445 980-as számon, vagy küldjön e-mailt a cyberinfo@manutan.hu címre.