Hogyan válasszon tárgyalószéket a Manutan EXPERT segítségével?

Egyetlen iroda sem teljes kényelmes és stílusos székek nélkül.

A tárgyalókban kiemelt szerep jut a székeknek, hiszen itt meetingelnek az alkalmazottak, itt interjúztatják a leendő munkavállalókat és itt fogadják az ügyfeleket, beszállítókat is. Bármilyen rövid időt is töltsön el valaki a tárgyalóban, fontos, hogy ideális feltételeket biztosítsanak számára. A tét az, hogyan érzékelik a látogatók a cég arculatát. A munkavállalók igényeinek megfelelő, minőségi bútorok biztosítása támogatja az optimális munkakörülmények megteremtését. Ebben a cikkünkben a Manutan EXPERT segít azonosítani a prioritásokat a tárgyalószékek kiválasztásához.

Mire való egy tárgyalószék?

A „tárgyalószék” kifejezés a termékek széles kategóriájára utal széles körű felhasználással. A választáshoz több szempontot is figyelembe lehet venni, például a kívánt stílust, a szék elhelyezését vagy a használat módját.

Várakozóhelyeken

A várótermi szék hozzájárul ahhoz, hogy a látogatókban pozitív első benyomás alakuljon ki a cégről. Annak ellenére, hogy a fogadóterek (pl. a recepció) a cégek esetében nem klasszikus várótermek, mégis hangulatos és barátságos légkör alakítható ki az ilyen székekkel. Ha valakinek valamilyen okból várnia kell, kellemes körülmények között jobban érzi majd magát.

A várakozóhelyeken elhelyezett székeknek legalább párnázottnak kell lennie, illetve fontos az esztétikus megjelenés is. Egy minőségi szék vagy egy modern kialakítású fotel olyan cég képét közvetíti, amely törődik a látogatóival.

Tárgyalótermekben

Változik a munkakultúra a vállalatoknál. Elmúltak már azok az idők, amikor a tárgyalóterem csak a nagyobb hivatalos megbeszélések tere volt. A tárgyalótermeket ma már ötletbörzékhez és rövid stand-up meetingekhez is használják, sőt, a megbeszélésbe bekapcsolódhatnak külföldi kollégák is.

Mint minden bútornak, a tárgyalószékeknek is tükrözniük kell a cég stílusát. Az ülőhelyek a csúcskategóriástól a modernig változhatnak, színesek, minimalisták vagy akár egymásra rakhatóak is lehetnek, hogy helyet szabadítsanak fel.

Irodákban

Különös figyelmet kell fordítani a megfelelő irodai szék kiválasztására. A látogatók számára biztosított kényelmes ülőhely a megfontoltság jele. Az ilyen típusú széknek igazodniuk kell az iroda általános stílusához, a minősége pedig nem különbözhet nagyon az alkalmazottaknak biztosított irodai székektől.

Az ergonomikus szék

Az ergonomikus székeket hosszabb ideig tartó irodai használatra tervezték. Formáját úgy alakították ki, hogy olyan helyzetben tartsa a testet, amely enyhíti az izmok és az ízületek terhelését. A helytelen munkahelyi testtartás egészségügyi problémákhoz, például izom-csontrendszeri betegségekhez (MSD) vezethet.

Az ergonomikus irodai széknek számos formája lehet. Ez lehet egy hagyományos forgószék, állítható ülőmagassággal és háttámla dőlésszöggel, de az igazán profi székek maximálisan személyre szabhatóak. Ezeknél már nemcsak az ülésmagasság és a háttámla állítható, hanem a karfa és a fejtámla is.

Milyen előnyei vannak a Manutan EXPERT tárgyalószékeknek?

A Manutan EXPERT márka csaknem 45 éves tapasztalat eredményeként jött létre, amit a vállalatok nyújtott felszerelések terén szereztünk. Gondosan kiválasztott tárgyalószékek széles választékát kínáljuk. A márka fejlesztése a vállalatok iránti erős elkötelezettségen alapul.

Versenyképes árak

A Manutan EXPERT termékek átlagosan olcsóbbak, mint a versenytársaik azonos minőségű termékei. A bútorpiac árait gondosan nyomon követjük, az ügyfelek igényeit pedig meghallgatjuk, így lehetőségünk van arra, hogy vonzó árakkal dolgozzunk és minden cég igényeinek megfeleljünk.

Hétköznapi termékek

A Manutan EXPERT termékcsalád fejlesztésének kiindulópontját az ügyfelek mindennapi igényei jelentették. Nincs ez másként a Manutan EXPERT tárgyalószékeknél sem. Ezek a székek elengedhetetlenek a cégen mindennapi működéséhez. Szükség van rájuk a recepción, a tárgyalókban és a pihenő helyiségekben is. Minél több alapvető termék kínálatával a Manutan EXPERT célja, hogy lehetővé tegye a cégek számára, hogy egyetlen weboldalon megvásárolhassák mindazt, amire szükségük van.

Garantált minőség

Minden Manutan EXPERT terméket belső teszteknek vagy laboratóriumi vizsgálatoknak vetnek alá az életciklusa során. Mivel a márka hisz a legjobb minőségben, minden Manutan EXPERT termékre 10 év garancia vonatkozik extra felár nélkül. A fogyóeszközökre és az egyéni védőfelszerelésekre ez a garancia 3 év.

Mit kell figyelembe venni a tárgyalószék kiválasztásakor?

A tárgyalószékek főbb jellemzőinek listáján keresztül azonosítani lehet azokat a kulcsfontosságú szempontokat, amelyeket figyelembe kell venni egy adott modell kiválasztásakor.

A székláb típusa

A székláb három fő kategóriája a következő:

• Négylábú;

• Konzolos;

• Központi talp.

A leggyakoribb modell a négylábú szék. Az ilyen típusú székek nagy stabilitást biztosítanak, és jól illeszkednek a legtöbb bútorhoz.

A konzolos forma (ívelt székláb) lehetővé teszi a szék felhelyezését az asztalra, ami megkönnyíti a padló tisztítását és hozzájárul a takarító személyzet kényelméhez. A konzolos szék ideális lehet étkezőkbe, ahol a padlót minden nap takarítani kell.

A központi talppal rendelkező szék lehet klasszikus forgószék vagy platformszék. A kerekek hasznosak lehetnek az irodákban. Csökkentik a pozícióváltáshoz szükséges erőfeszítést, ami javítja a felhasználók kényelmét és közérzetét.

Az ülés anyaga

Ha a tárgyalószék szövet huzatot kap, az meleg megjelenést kölcsönöz neki. A bőr nem csak kényelmes, de kifinomult is. Mindkét huzat általában párnázott székeken található, így kényelmesebbé válik azoknak a látogatóknak, akiknek hosszú ideig kell ülniük.

A polipropilén ülés könnyebbé és ellenállóbbá teszi a széket. Ez az anyag könnyen tisztítható és vízálló. A polipropilén is újrahasznosítható anyag, ami lehetővé teszi, hogy a Manutan EXPERT újrahasznosított székeket kínáljon termékei között.

Fenntarthatóság

A fenntartható tárgyalószékek modelltől függően számos előnnyel rendelkeznek:

  • Teljesen vagy részben újrahasznosított anyagok felhasználásával tervezett;
  • Újrahasznosítható csomagolás;
  • Ergonomikus tervezés, amely a vállalati társadalmi felelősségvállalási politikájának (CSR) része;
  • Részben vagy teljesen újrahasznosítható termék;
  • Helyi gyártás korrekt áron.

A funkcionális szempontok

A tárgyalószéknek gyakorlati előnyökkel kell rendelkeznie, mint például az egymásra rakhatóság, ami a Manutan EXPERT modellek több mint felénél lehetséges. A székek egymásra rakhatósága lehetővé teszi azok tárolását, miközben helyet takarít meg. Egy kézi kocsi segítségével gyorsan mozgathatóak, de választhat összecsukható széket is, így egy zsúfolt esemény, például konferencia vagy bankett után egyszerűen át lehet rendezni egy teret.

Bár a karfák kényelmesebbé teszik a tárgyalószékeket, ugyanakkor nagyobb méreteket is kölcsönöznek, ezért kevésbé alkalmasak kis helyekre vagy olyan elrendezésekre, ahol az embereknek egymáshoz közel kell ülniük (pl. nagyobb konferenciák, előadások).

Az általános stílus

A székek két fő formája az egyrészes szék és a külön ülő- és háttámlából álló szék. Általában műanyagból készült egyrészes szék gazdaságos, könnyű és jó tartást biztosít.

Bár nem a legfontosabb szempont, a tárgyalószékeknek esztétikai szempontból is illeszkedniük kell az általuk elfoglalt terekhez. Színüknek, anyaguknak és kialakításuknak illeszkedniük kell a tér hangulatához, és erősíteniük kell azt. A fekete, a fehér vagy a fa hatású székel általában mindenhez passzolnak, függetlenül a szoba dekorációjától. Ez lehetővé teszi azok használatát olyan helyiségekben, amelyeknek az áttervezésük után eltérő a légköre. Ami a kültéri tereket illeti, előnyben kell részesíteni az acél vagy alumínium székeket.

Fedezze fel „Székek” termékkategóriánkat!


További cikkek az Ön számára