Válasszon forgalomtechnikai eszközöket a Manutan EXPERT segítségével!

Egy cég külső tereinek kialakítása éppolyan fontos, mint az irodák berendezése.

Forgalomtechnikai eszközök - Manutan EXPERT

Egy cég külső tereinek kialakítása éppolyan fontos, mint az irodák berendezése. A parkolóknak és a forgalmi sávoknak kettős szerepe van: egyrészt védeniük kell a közlekedők biztonságát, másrészt biztosítaniuk kell a forgalom zavartalanságát. A forgalomtechnikai jelzések, a biztonsági kordonok, az utcabútorok és a parkolóhelyek együtt alkotják cége külső tereit. Ezért elengedhetetlen, hogy ismerje igényeit és az egyes termékkategóriák jellemzőit.

Mi a célja a forgalomtechnikai eszközöknek egy cégnél?

Egy cég külső tere többféle célt szolgálhat. Ez lehet egy parkoló a személyzet és a látogatók számára, vagy egy közlekedési útvonal a különböző épületek között. Tartalmazhat rakodóhelyet a raktárnál, vagy rámpákat az áruszállításhoz. A forgalomtechnikai eszközök számos funkciót töltenek be annak érdekében, hogy optimális legyen a forgalom a cég telephelyének útjain.

Egy vállalat külső tereinek, akárcsak az épületeinek, biztonságos területnek kell lenniük mindenki számára. Ezeket rendszeresen karban kell tartani, mivel rendezettségük hozzájárul a közlekedők biztonságához (pl. látható táblák vagy jelölések a talajon).

A közlekedők védelme és irányítása

Egy cég útjain teherautók, személygépkocsik, motorok, kerékpárok és gyalogosok is közlekednek. A forgalomtechnikai eszközök kijelölik a közlekedésre szánt tereket és arra is lehetőséget biztosítanak, hogy bizonyos sávokat csak bizonyos közlekedési eszközökkel vegyenek igénybe. A cél az, hogy mindenki biztonságát és védelmét biztosítsuk, miközben a forgalom zavartalan.

Különleges útjelző táblák és jelzések fontos szerepet játszanak vészhelyzet esetén. Gyülekezési pontokat jelölnek ki, segítik az emberek evakuálását és megkönnyítik a tűzoltóság bejutását, de felhívhatják a figyelmet a fokozott óvatosságra is (pl. építési területen a sebesség csökkentésére).

A sebesség korlátozása és a forgalmi rend kialakítása

Az olyan forgalomtechnikai eszközök, mint a fekvőrendőrök, arra kényszerítik a személygépkocsi- és teherautó-vezetőket, hogy csökkentsék a sebességet, ezzel minimalizálva a balesetek kockázatát a vállalat területén. A közúti forgalom sebességének és sűrűségének korlátozásával a cég hozzájárul a zajszennyezés csökkentéséhez is.

A forgalomtechnikai eszközök lehetővé teszik a forgalom elsőbbségének és irányának kezelését. Sok cég dönt úgy, hogy a telephelyén a forgalmat egyirányú rendszerként szervezi meg. Ennek előnye, hogy a kevesebb kereszteződés és az egyirányú haladás miatt a forgalom egyenletesebb és kevesebb balesetveszéllyel is jár.

Egyértelmű jelzések a közlekedőknek

A megfelelően elhelyezett útjelző táblák, útburkolati jelek, kordonok, fekvőrendőrök és információs táblák vizuális útmutatást nyújtanak a közlekedőknek. A cég területére belépő bármely személy számára egyértelműek lesznek ezek a jelzések, ráadásul az információs táblák a tájékozódást is segítik, pl. a keresett helyre irányítanak: szállítási terület, vendégparkoló, céges recepció stb.

A jelzések körülhatárolják és azonosítják a parkolóhelyeket az alkalmazottak és a látogatók számára, jelzik a kerékpártárolókat, segítik a biztonságos gyalogos közlekedést stb.

Milyen forgalomtechnikai eszközök elengedhetetlenek a cégek számára?

A forgalomtechnikai eszközök minden kategóriáját lefedő széles választék lehetővé teszi az egyedi igények kielégítését. Akárcsak a városokban, a cég telephelyén alkalmazott forgalomtechnikai eszközök is javítják a közlekedést és egyben biztonságossá is teszik azt.

Sebességkorlátozás a forgalom szabályozására

A sebességkorlátozás biztonságosabbá teszik vállalkozása környékét. Ahol a gyalogosoknak és a járműveknek ugyanazon a téren kell osztozniuk, tanácsos 20 km/órás sebességkorlátozást bevezetni.

A sebesség korlátozása többféle módon is történhet:

Ha a targoncák rendszeresen közlekednek az épületek között, biztosítson nekik átjárót, ahol elkerülhetik a fekvőrendőröket.

Az egyes vállalatok egyedi igényeinek megfelelően többféle forgalomlassító létezik:

  • A járművek tömegétől függően többféle anyagból készülhetnek és más-más terhelést bírnak.
  • Fixen telepíthető és hordozható forgalomlassító is rendelkezésre áll.
  • Egyes forgalomlassítók lehetővé teszik a csövek vagy kábelek átvezetését az úton a sérülés veszélye nélkül.

Az áthaladás, behajtás korlátozása

A sorompók és a kapuk erős vizuális jelzést adnak az autósoknak, hogy meg kell állniuk vagy vigyázniuk kell. A táblákkal kombinált sorompók megakadályozzák az illetéktelen járművek behajtását bizonyos területekre, ezzel biztosítva minden közlekedő biztonságát. Ezek az eszközök korlátozzák a hozzáférést bizonyos felhasználóknak szánt területekhez, pl. privát parkolókhoz vagy veszélyes területekhez. A sorompók kiválasztásakor vegye figyelembe, hogy milyen talajra telepítik.

A sorompók között elérhető termékek és tartozékok széles választéka lehetővé teszi, hogy a lehető legjobban reagáljon a közlekedési igényekre:

  • A parkoló sorompók lehetővé teszik a parkolóhelyek lefoglalását;
  • Az elfordítható, emelhető vagy billenthető sorompók korlátozzák a hozzáférést bizonyos területekhez;
  • A veszélyes területek közelében horganyzott biztonsági korlátokat kell elhelyezni;
  • A sávelválasztók kerékpárutak vagy gyalogutak jelölésére szolgálnak;
  • Fém vagy fa magasságkorlátozók szabályozzák, hogy mekkora járművel lehet behajtani;
  • Acél védőburkolatok is kaphatók;
  • Mobil biztonsági korlátokkal határolhatóak a védőzónák;
  • A biztonsági korlátokkal megakadályozható, hogy a járművek a gyalogosok számára fenntartott járdára hajtsanak.

A forgalomtechnikai eszközök közül az oszlopok egyaránt használhatóak autós, gyalogos, motorkerékpáros vagy kerékpáros közlekedéshez. A fényvisszaverő csíkokkal ellátott kordonoszlopok beszerzése megfontolandóak a jobb éjszakai láthatóság érdekében.

Válasszon olyan márkát, amely szakértő a forgalomtechnikában!

A forgalomtechnikai eszközök kiválasztásánál a vállalat CSR-politikájára és a hosszú élettartamú, minőségi termékek vásárlására való törekvésre is alapozni kell.

Válasszon olyan termékeket, amelyek megfelelnek a REACH rendeletnek

A 2007-ben életbe lépett európai REACH szabvány a használatuk szabályozásával korlátozza a káros vegyszerek jelenlétét a gyártott termékekben. Ez a szabvány lehetővé teszi az országban gyártott vagy importált termékek emberre gyakorolt káros hatásának ellenőrzését a vegyi anyagokkal kapcsolatban.

Minden Manutan EXPERT termék megfelel ennek az előírásnak, ami az árát nem befolyásolja. A szabványnak megfelelő eszközök megvásárlásával Ön hozzájárul a CSR-megközelítéshez.

Helyezze előtérbe a minőséget és a fenntarthatóságot

Ha a Manutan EXPERT termékcsaládból választja forgalomtechnikai eszközeit, Ön a CSR iránt elkötelezett márkát választ. Ezenkívül minden Manutan EXPERT termék jó ár-érték arányt kínál. A Manutan EXPERT termékeit szakértők fejlesztették és tesztelték, hogy garantálják a kiváló teljesítményt és a tartósságot.

A Manutan EXPERT weboldalán kiegészítő termékek széles választékát találja. Ha útmutatásra van szüksége a vásárlás során, forduljon hozzánk bizalommal! Tanácsadóink szívesen segítenek Önnek.


További cikkek az Ön számára