Műanyag ládák, rekeszek és dobozok: terméktípusok és felhasználási módjuk a vállalkozásoknál

A cégek a műanyag ládákat, rekeszeket és dobozokat szállításra, rendszerezésre, tárolásra és archiválásra is használhatják. Hogy mikor milyen típust érdemes választani, az nagyban függ a felhasználás körülményeitől. Cikkünkben a megfelelő típus kiválasztásához nyújtunk segítséget.

asparagus-2301673_960_720

Műanyag ládák, rekeszek és tárolók vásárlásakor a beszerzési osztály elsősorban ezeket a kérdéseket mérlegeli:

  • Minden terméket egyetlen webáruházból szerezzen-e be?
  • Polcállványba illeszthető tárolókat vásároljon-e?
  • Szükség van-e felfüggeszthető (falra akasztható) ládákra?
  • Szükség van-e speciális tulajdonsággal rendelkező ládákra (pl. lúgálló, alacsony hőmérsékleten tárolható)?
  • Hol találja a legjobb ár-érték arányú termékeket, amelyek tartósak és strapabíróak?

Fontos az igények pontos felmérése és megfogalmazása, ezért azt tanácsoljuk, egyeztessen a raktárvezetővel, a műhelyvezetővel vagy pl. a cég számviteli osztályával, ahol majd a ládákat és rekeszeket használni fogják. A műhelyben jellemzően az alkatrészek, alapanyagok szortírozására és átlátható tárolására, míg az irodában az iratok védett (olykor bizalmas) archiválására és megőrzésére használják a rekeszeket, ládákat és a műanyag dobozokat. Ezért kell a beszerzéskor ismerni azok rendeltetési célját, pontos magasságát, szélességét illetve mélységét. Ennek alapján választhatja ki a webáruházban azokat a ládákat, amelyek megfelelnek akár az olyan speciális igényeknek is, mint például :

  • alacsony vagy magas hőmérsékletű környezetben alkalmazható ládák és rekeszek (például a mélyhűtött helyiségekben vagy a meleg műhelyekben),
  • olajálló, gyantaálló, lúgálló műanyag tárolók, vagy az Ön által használt anyagokkal szemben ellenálló anyagból készült rekeszek, ládák és dobozok.

Hogyan igazodjon el a ládák típusai között?

A következő felsorolásban összefoglaljuk a különféle ládatípusokat, amelyekkel rendszerint találkozhat.

Műanyag ládák fedéllel

Rakásolható ládák

Felfüggeszthető ládák

EURO-szabványok szerinti rekeszek

Műanyag ládák szekrényekbe vagy polcállványokra

Műanyag élelmiszeres ládák

Műanyag doboz címkével

A címketartókkal ellátott ládák ideálisak a gyors áttekintéshez. Ez megkönnyíti például a műhelyben található csavarok vagy az irodai dokumentumok gyors áttekintését.

Szállítódobozok

Tipp: ha fontos Önnek a gyors kézbesítés, rendelje meg a ládákat, dobozokat webáruházunkban. Válasszon raktárkészletünkről, és mi 2 munkanapon belül kézbesítjük Önnek a terméket. Minden ládánál, doboznál megtalálhatók a pontos szállítási információk. 

Minden kérdésére szívesen válaszolunk, írjon nekünk, vagy hívjon bennünket.


További cikkek az Ön számára