Manutan márka, kiváló minőség kompromisszumok nélkül

A Manutan márka 2016 óta szolgálja ki a vállalkozások és intézmények mindennapi munkája során felmerülő igényeket.

manutan_sajat_markas_termekek_1200x630

Mivel ezen eszközöket, berendezéseket és felszereléseket a munkavállalók napi munkájuk során fogják használni, így minőség kulcsfontosságú szerepet játszik számukra. A megbízható és hatékony termék közvetlenül hozzájárul a végfelhasználók egészségéhez, biztonságához és jóllétéhez.

A magas szintű minőség biztosítása érdekében, minden Manutan saját márkás terméket szigorú ellenőrzésnek vetnek alá. Ez a követelményrendszer teszi számunkra lehetővé, hogy a piacon továbbra is egyedülállóan, a Manutan saját márka esetében: 10 év garanciát vállalunk termékeinkre és 3 év garanciát a fogyóeszközökre. Thibault Brauge, a Manutan Csoport beszállítói minőségbiztosítási vezetője elmagyarázza, a minőségirányítás hogyan képezi a Manutan márka szerves részét.

Mesélne nekünk egy kicsit a szakmai hátteréről?

Thibault Brauge: Több, mint 20 éves tapasztalattal rendelkezem termék minőségbiztosítási területen. Mielőtt a Manutan csoporthoz csatlakoztam volna, előtte egy nemzetközi beszerzési csoportnál dolgoztam a B2C kiskereskedelemi szektorban. Sok időt töltöttem Kínában, ahol az ott gyártott termékek minőségirányítását felügyeltem. Igazi kihívás volt!

Egy jól bevált módszerrel, képzésekkel és egy nemzetközi szolgáltatói hálózattal a birtokomban, most a Manutan csoport ügyfeleit támogatom legjobb tudásom szerint. Beszállítói minőségbiztosítási menedzserként a Manutan márka összes termékének minőségéért én felelek, az irodától a raktárig, beleértve az ipari kellékeket és szerszámokat, a csomagolást, a biztonságot, a higiéniát, a kültéri termékeket és végül a vendéglátást.

Hogyan ellenőrzik a Manutan márka termékeinek minőségét?

TB: Saját márkás termékek esetében a Manutan ugyanolyan felelősséggel tartozik, mint egy gyártó. A magas szintű minőség biztosítása érdekében a termék teljes életciklusában részt veszek:

  • Elsődlegesen a terméket és annak ellátási láncát elemezzük, mielőtt kínálatunkba kerülne.
  • Másodlagosan, pedig az értékesítést követő ügyfélszolgálati adatokra támaszkodunk (törési arány, általános elégedettség, stb.)

folyamatos fejlesztést célzó megközelítéshez elengedhetetlen a korábban kiemelt részek. Miután meghatároztuk és megvizsgáltuk a beszállítót és a listázni kívánt terméket, mi:

  • Meghatározzuk a termékcélt, azaz egy olyan terméket, amely a minőségi referenciaértékként szolgál;
  • Begyűjtjük az összes termékmintát és a dokumentációt (hatósági dokumentáció, használati utasítás, tanúsítványok és címkék stb.);
  • A termékeket belső és külső teszteknek vetjük alá, valamint a dokumentációját is ellenőrizzük.

Ezen elemek meghatározása után, részletes jelentést írok az értékelt termékről, amit ezt követően a beszerzési szakértőkkel, a termékmenedzserekkel, a Manutan márkamenedzserrel együtt egy bizottsági ülés keretében áttekintünk. Együtt döntjük el, hogy a termék megfelel-e a Manutan márka követelményeinek, és végül a termékkínálatunkba kerül-e.

Összefoglalva, a munkám több feladatra oszlik. A minőségirányítási lánc hatékony nyomon követése érdekében a tesztmenedzsmenttől a termékmenedzsmentig (a telephelyünkre történő beérkezéstől egészen annak elhagyásáig) mindent magába foglal.

Miből áll egy belső termékteszt?

TB: Házon belül én végzem a termékek tesztelését, amit termékre szabottan, annak jellemzőitől függően teszek meg. Ez azt jelenti, hogy minden egyes termékhez új teszteket dolgozok ki, és összevetem a mintámat a korábban kiválasztott céltermékkel.

Ez a lépés lehetővé teszi az alapvető követelmények ellenőrzését:

  • Tisztaság: Tiszta a termék? A felületkezelés rendben van?  Hagyott bármilyen nyomok a szerszám a műanyag alkatrészeken? Megfelelő módon lett összeállítva a csomagolás
  • Összeszerelés: Könnyen összeszerelhető a termék? A végeredmény esztétikai és funkcionális szempontból kielégítő?
  • Szilárdság: Kibírja a termék a nehéz terhelést vagy az ütéseket?
  • Biztonság: Biztosított a felhasználó egészsége és biztonsága a termék teljes életciklusa alatt?

A legfontosabb, hogy a felhasználó helyébe képzeld magad. Eszközeimmel megpróbálom reprodukálni az összes felhasználási módot, és a termék összetételét a legapróbb részletekig ellenőrzöm. Például egy iroda esetében súlyokat és kalapácsot használhatok, hogy szimuláljam a nehéz termékek beszerelését és még néhány ütést is, melyek a mindennapi életben könnyen előfordulhatnak.

Nemrég egy fellépő esetében odáig is elmentem, hogy kettévágtam a terméket, annak érdekében, hogy ellenőrizni tudjam a betétek belsejében lévő anyagokat, és kitaláljam, hogyan rögzítették a lábakat! Egy ilyen termék esetében elengedhetetlen a biztonság és a stabilitás. Ezen túl minden Manutan saját márkás termék, beleértve a szerszámokat is, rendelkezik FEVAD, kettős HQE (High Quality Environmental szabvány), ISO 9001 és Ecovadis tanúsítvánnyal.

Milyen esetekben használ külső laboratóriumot?

TB: Ha úgy érzem, hogy további teszteket kell elvégeznem, vagy ha nincsenek meg a technikai feltételeim egy termék mélyebb vizsgálatához, akkor erre szakosodott partnereim segítségét kérem. A vizsgálat jellegétől függően (mechanikai, elektromos stb.) felveszem a kapcsolatot egy adott laboratóriummal, és kikérem a tanácsukat a legmegfelelőbb vizsgálati protokoll kiválasztásában, majd végre is hajtom a javasolt eljárást.

Például a legutóbbi tesztelt termékünk egy állítható magasságú asztal volt. Az bizonyult kihívásnak ezen termék esetében, hogy legalább 10 évig biztosítsuk az asztal elektromos rendszerének működését, ahogy azt a garanciában is vállaltuk.  A belső alaptesztek elvégzését követően megbíztam egy szolgáltatót, hogy valós körülmények között tesztelje a termék élettartamát, ezért a terméket meghatározott páratartalom mellett és 45 °C-os „sütőbe” helyezte és közben szimulálta a termék 10 éves, sűrű használatát hatvan kilogrammos súlyt helyezve az asztalra!

kompromisszummentes minőségellenőrzési folyamatnak, a gondos beszállító kiválasztásnak és az átfogó termékelemzésnek köszönhetően tudjuk biztosítani a 10 év garanciát a Manutan saját márkás termékekre. 

Fedezze fel a Manutan saját márkás termékeit. Tekintse meg kínáltunkat!