Hogyan biztosítja a Manutan EXPERT a minőséget és a megbízhatóságot?

A minőségpolitika központi szerepet játszik a Manutan EXPERT márkánknál. Szigorú minőség-ellenőrzést alkalmazunk minden termékünk esetében, ezzel garantálva a tartósságot és a megbízhatóságot.

Manutan EXPERT termékminőség

2016 óta a Manutan saját márkás, mindennapi használatra szánt, professzionális termékekkel látja el a cégeket és a közintézményeket. Mivel ezek olyan eszközök, berendezések és szerszámok, amelyeket az alkalmazottak tevékenységük során minden nap használnak, a minőség alapvető kritérium. A megbízható és hatékony termék közvetlenül hozzájárul a végfelhasználók egészségéhez, biztonságához és jóllétéhez.

A minőségpolitika központi szerepet játszik a Manutan EXPERT márkánknál. Szigorú minőség-ellenőrzést alkalmazunk minden termékünk esetében, ezzel garantálva a tartósságot és a megbízhatóságot. Az ilyen magas szintű minőségi követelmények lehetővé teszik számunkra, hogy a legtöbb termékünkre 10 év garanciát vállaljunk. Az egyéni védőeszközökre és az elektromos termékekre 3 év a garancia.

Hogyan működik a Manutan EXPERT minőségügyi folyamata?

Saját márkaként a Manutan EXPERT ugyanolyan felelősséggel tartozik, mint a gyártó. Dedikált részlegünk részt vesz a termékek teljes életciklusában annak érdekében, hogy azok megfeleljenek a magas minőségi célkitűzéseknek. Ez magába foglalja az alapanyagok és termékek kiválasztását, de az ügyfélszolgálati adatok elemzését is (pl. törési arány, általános ügyfél-elégedettség stb.).

A valódi minőségi megközelítéshez és a folyamatos fejlesztés elősegítéséhez elengedhetetlen az upstream (bevezető) szakasz. Ennek a folyamatnak a megszervezése a beszállítók mélyreható elemzésével kezdődik, ami stratégiánk kulcseleme.

A beszállító és a listázni kívánt termék azonosítása és feltérképezése után lépésről lépésre haladunk:

  1. A céltermék, azaz egy számunkra minőségi viszonyítási alapként szolgáló termék azonosítása;
  2. A termékminta és a vonatkozó dokumentáció (termékdokumentáció, használati útmutató, tanúsítványok és címkék stb.) összegyűjtése;
  3. A termék elemzése belső és külső teszteléssel, valamint a kapcsolódó dokumentációval.

Ezen elemek meghatározása után teljes jelentés készül az adott termékről. Ezt követően a jelentés a beszerzési osztályból, a termékmenedzserekből, a márkamenedzserből és a minőségügyi osztályból álló bizottság elé kerül. Együtt döntik el, hogy a termék felvehető-e a Manutan EXPERT termékkínálatunkba vagy sem.

Összefoglalva, a Manutan EXPERT minőség-ellenőrzési folyamata több feladatra oszlik a teszteléstől a termékmenedzsmentig, ezzel biztosítva a minőségirányítás folyamatának hatékonyságát.

Hogyan néz ki egy házon belüli termékteszt a Manutan EXPERT minőségügyi folyamatának részeként?

A Manutan EXPERT-nél a terméktesztelés a beszállítói minőségbiztosítási vezetőre bízott feladat. Ez az aprólékos megközelítés minőségirányítási és ellenőrzési tevékenységünk szerves részét képezi. A Manutan EXPERT minőségbiztosítási folyamata fontos szerepet játszik az egyes termékek vizsgálatában, személyre szabott és részletes megközelítést alkalmazva, amely figyelembe veszi az egyes termékek egyedi sajátosságait.

Ahogy fentebb említettük, a menedzser minden felsorolt termékhez egyedi teszteket tervez, így vállalja, hogy alapos és releváns értékelést végez. A termékmintát gondosan megvizsgálják, és összehasonlítják egy korábban minőségi viszonyítási alapként kiválasztott céltermékkel.

Ezek a házon belüli tesztek folyamatos fejlesztési folyamatunk sarokkövét jelentik, garantálva az egyes termékek teljesítményét és megbízhatóságát. Ez a minőségi eljárás elengedhetetlen ahhoz is, hogy minden termék megfeleljen több alapvető kritériumnak.

  • Ennek az értékelési szakasznak a részeként a termék tisztaságát ellenőrzik, biztosítva, hogy az kifogástalan állapotban kerüljön a vásárlókhoz.
  • Ezután megvizsgálják az összeállítást, hogy megbizonyosodjanak arról, hogy egyszerű, intuitív és megfelel a felhasználói elvárásoknak.
  • A robusztusság szintén kulcsfontosságú kritérium, amely a termék tartósságát és rugalmasságát bizonyítja az idő múlásával.
  • Végül a biztonságosságot alaposan ellenőrzik annak garantálása érdekében, hogy a termék nem jelent kockázatot a felhasználóra nézve.

A Manutan EXPERT terméktesztelése során a végfelhasználó helyébe helyezzük magunkat. A minőség-ellenőrzési csapat arra törekszik, hogy az összes lehetséges felhasználási forgatókönyvet megismételje. Különféle helyzetekben teszteli a terméket, hogy megbizonyosodjon arról, hogy valódi hozzáadott értéket biztosít, és megfelel az ügyfelek valós felhasználási igényeinek. Ez az átfogó megközelítés magában foglalja a termékek összetételének szigorú ellenőrzését is, és minden összetevőt megvizsgálnak, hogy ellenőrizzék annak minőségét és megfelelőségét.

A Manutan EXPERT elkötelezett amellett, hogy olyan termékeket kínáljon, amelyek nemcsak megbízhatóak és kiváló minőségűek, hanem fenntarthatóak és társadalmilag felelősek is. Ezt az elkötelezettséget jelzik azok a tanúsítványok, amelyeket termékeink, köztük szerszámaink is megkaptak. Minden Manutan EXPERT termék rendelkezik a FEVAD tanúsítvánnyal, és megkapta a kettős HQE (High Environmental Quality) tanúsítványt, valamint ISO 9001 és Ecovadis tanúsítványt. Ezek a tanúsítványok tükrözik elkötelezettségünket a minőség, a fenntarthatóság, valamint a társadalmi és környezeti felelősségvállalás magas színvonalának betartása mellett.

Milyen esetekben veszünk igénybe külső laboratóriumokat minőségi folyamatunk megerősítésére?

A Manutan EXPERT termékminőség-értékelésének részeként időnként további tesztek elvégzésére van szükség a megfelelőség és megbízhatóság ellenőrzésére. Ezeknek a kiegészítő vizsgálatoknak a relevanciáját, legyen szó mechanikai vagy elektronikai vizsgálatokról, a termék sajátos jellege határozza meg.

A beszállítói minőségbiztosítási menedzser kulcsszerepet játszik ebben a folyamatban: gondosan választ egy speciális laboratóriumot minden típusú vizsgálathoz. Ez a laboratórium ezután megfelelő vizsgálati protokollokat javasol, és végrehajtja a kiválasztott protokollt a termék mélyreható értékeléséhez.

Vegyünk például egy elektromos íróasztalt, egy olyan terméket, ahol az elektromos rendszer megbízhatósága nyilvánvalóan kiemelt fontosságú. A Manutan EXPERT-nél elkötelezettek vagyunk amellett, hogy ez a rendszer akár 10 évig is optimálisan működjön, a garanciánknak megfelelően. Ennek az ígéretnek a betartása érdekében a beszállítói minőségbiztosítási vezető alapvető belső tesztek elvégzésével kezdi a vizsgálatot. Ezt követően az alaposabb értékelés érdekében külső vállalkozót bíznak meg, aki reális körülmények között teszteli a termék tartósságát. Ezután az íróasztalt 45 °C-os, szabályozott páratartalmú sütőbe helyezik, hogy szimulálják a változó környezetet. Ezután a laboratórium 10 év intenzív használatot szimulál úgy, hogy koncentrált ciklusoknak veti alá az asztalt. A tesztek során körülbelül 60 kilós súlyt helyeznek az asztalra, hogy szimulálják a mindennapi elhasználódást és igazolják a termék teherbíró képességét.

Ezek a kiegészítő tesztek befektetést jelentenek a termékminőségbe és a költségellenőrzésbe, biztosítva, hogy termékeink hozzájárulnak ügyfeleink „jól működéséhez”.

Ez a szigorú és aprólékos értékelési folyamat a Manutan EXPERT kompromisszumok nélküli minőségi megközelítését tükrözi. A szigorú beszállítóválasztás és az egyes felsorolt termékek átfogó elemzésének kombinálásával garantáljuk termékeink minőségét és tartósságát. Ennek a kimerítő és aprólékos megközelítésnek köszönhető, hogy termékeinkre akár 10 év garanciát is vállalhatunk, ezzel is bizonyítva a minőségükbe és megbízhatóságukba vetett bizalmunkat.

Az összes Manutan EXPERT terméket ide kattintva találja meg!


További cikkek az Ön számára