Elektronikai cikkek csomagolása szakszerűen

Az elektronikai cikkek csomagolásának egyik legnépszerűbb formája a hullámpapír lemezek alkalmazása. Csomagolástechnika alapok.

A műszaki áruk csomagolása kényes feladat. Egy rossz mozdulat, és megtörténik a baj. A szállítás során is könnyen megsérülhet a termék. A megfelelő védelemnek persze megvannak a maga praktikái. A szakszerű fortélyok betartásával pedig nem kell amiatt aggódni, hogy költözéskor valami baja lesz a televíziónak, számítógépnek, mikrohullámú sütőnek, vagy egyéb műszaki árunak. Elektronikai cikkek csomagolása.

Műszaki cikkek, elektronikai áruk szállítása és csomagolása

A kisebb-nagyobb holmik, ruházati cikkek szállítása nem igényel túl nagy kockázatot, de az elektronikai termékek A-ból B-be eljuttatása sokak számára kihívás. Főként az ünnepi időszakok, például karácsony tájékán nagy az igény a műszaki cikkek ajándékozására. Ilyenkor a felelősség a szállítmányozó céget terheli. Egy költözéskor, vagy személyes ajándékozás esetén azonban lehetséges, hogy saját, vagy ismerős furgonjával, több lépésben cipeljük ezeket a drága holmikat.

Elektronikai cikkek csomagolása házilag

Amennyiben saját kezűleg szeretnénk eljuttatni az elektronikai eszközöket egyik pontból a másikba, nem árt tisztában lenni a legfontosabb tudnivalókkal. A következő szempontokra egyaránt célszerű figyelni:

  • Az elektronikai termékek egyik legjobb csomagolási módját a hullámpapír lemezekből készült dobozok jelentik. Ezek úgy tárolják a műszaki cikkeket, hogy a nagyobb ütésektől is megvédik azt, de rezgéscsillapító tulajdonságokkal is bírnak.
  • Érdemes megtartani az eredeti csomagolást is új eszköz vásárlása esetén. Valószínűleg a tárolásra, csomagolásra és szállításra vonatkozólag is találunk benne hasznos leírást. 
  • A csomagolás során buborékfóliát és olyan puha csomagolópapírt ajánlott választani, ami megakadályozza a por bejutását.
  • Készítsünk biztonsági másolatot vészhelyzet esetére (pl. számítógép szállítása során). Vegyük ki az elemeket, és válasszuk le a vezetékeket, tartozékokat is.
  • A vezetékeket csomagoljuk külön, és rögzítsük a kábeleket. Buboréklappal betekerve azokat még nagyobb védelmet nyújthatunk.
  • Ügyeljünk az ideális klímára. Ha sokáig tároljuk egy helyen az elektronikai termékeket, legyen egyenletes a hőmérséklet. Se a meleg, se a hideg nem tesz jót az elektronikának.

A műszaki cikkekkel tehát értelemszerűen óvatosan kell bánni, betartva a szükséges előírásokat azonban nem lehet gond. Ennek ellenére új elektronikai áru vásárlásakor érdemes a szállítást házhoz kérni. Kicsit többet kell majd fizetni, de összességében még így is megéri, és nem kell nekünk autóval szállítani azt, megkérni az ismerősöket és így tovább. Hiszen aki megtapasztalta már, milyen felvinni egy hűtőt a negyedikre, aligha gondol rá vissza kellemes emlékként.

csomagolási megoldások

Elektromos eszközök csomagolása raktárban

A raktározás során napi feladatnak bizonyul a műszaki cikkek tárolása, csomagolása és szállítása. Napjainkban pedig a fogyasztók egyre többet rendelnek online, és egy-egy rossz visszajelzés komoly üzleti károkat is okozhat. Másrészről pedig az alapvető igényesség mértékegysége, hogy az adott vállalat milyen minőségben juttatja el termékeit a megrendelőnek. A kartondobozok jó megoldást jelentenek

  • áruszállítás,
  • házhozszállítás,
  • belföldi szállítás, illetve
  • tárolás, vagy
  • archiválás

esetén is.

A szállításhoz megfelelően kiválasztott kartondoboz segít az ügyfélélmény fokozásában. Könnyen elkerülhető, hogy a vevő a gyenge csomagolás miatt visszaküldje az árut:

  • Válasszuk ki gondosan a szállítódobozt.
  • Akadályozzuk meg, hogy a termékek elmozdulhassanak az út során.
  • Védjük meg a műszaki cikkeket az ütődésektől, illetve zökkenésektől (pl. térkitöltő párnákkal, hullámkartonnal, buborékfóliával, térkitöltő chipsekkel).
  • Zárjuk le a doboz, helyezzük biztonságos, szállítható állapotba.
  • Gondoskodjunk a kiegészítő védelemről, és tartsuk stabilan az árut stretch fóliával történő betekeréssel.

A 21. században érdemes kiaknázni a digitális technológiákban rejlő lehetőségeket. Ma már például nincs szükség annyi alapanyagra, mint korábban. Egy környezetbarát csomagolás pedig erősebb és könnyebb is lesz. Ráadásul általában többet sem kell fizetni érte.

termékek csomagolása

Újrahasznosított kartondobozok és elektronikai termékek vásárlása

A Manutan kartondobozai újrahasznosított anyagból készülnek, és újrahasznosíthatók. A duplafalú hullámkarton dobozok

  • 80%-ban újrahasznosított papírból, valamint
  • 20%-ban fűrészelési hulladékból készült csomagolópapírból állnak.

Az újrahasznosított kartondobozok ideális csomagolóanyagok a termékek szállításához. Egyszerre merevek és környezetkímélők, megvédik az árut, és lehetővé teszik, hogy az ellátási lánc nagy lépést tegyen a fenntarthatóbb világ felé.

Amennyiben pedig elektronikai cikkeket, műszaki termékeket vásárolna, a Manutan széles kínálatában arra is nyílik lehetősége!