Csomagoljon környezetbarát módon és gazdaságosan

Webáruháza van? Megrendelői elsőként a csomagolást látják, amikor megérkezik a szállítmány. Tűnjön ki a többi webáruház közül, és mutassa meg, hogy környezetbarát módon csomagol.

copy-space-2535266_1280

Az internetes webáruházakon keresztül értékesített áruk mennyisége folyamatosan növekszik. A koronavírus-világjárvány csak fokozta ezt a trendet, és azokat is az internetes eladásra késztette, akik addig ellenálltak. Ezáltal viszont növekszik a csomagolóanyagok mennyisége is. Ez kiváló lehetőség az Ön számára, hogy bebizonyítsa ügyfeleinek, milyen fontos Önnek a környezetvédelem.

Csatlakozzon a zero waste-kezdeményezéshez

A csomagolás legfőbb célja a termék megóvása a szállításkor, illetve hogy különféle árucikkeket lehessen szállítani egyetlen küldeményben. A csomag átvételét követően a legtöbb ügyfél egyszerűen kidobja a csomagolóanyagokat, pedig azok csak néhány napig voltak használatban. A legyártásukra fordított nyersanyag és energia így a legjobb esetben is a szelektív hulladékban végzi. Léteznek ennél környezetkímélőbb módszerek is a csomagolóanyagok kezelésére. A legjobb hulladék az, ami nem is keletkezik.

Olvassa el tippjeinket arról, hogyan teheti környezetbaráttá a csomagolást:

  • Hasznosítsa újra a dobozokat, amelyekben az áru érkezik: hasznosítsa újra a tonerek vagy a papírok csomagolásait, vagy vágja fel azonos méretre a beszállítóitól érkező kartondobozokat és használja őket térkitöltőként.
  • Használja újra a polietilén habot vagy a buborékfóliát, vagy akár a papírkitöltést.
  • Gyűjtse össze és használja fel a saját csomagolásaiba a rögzítőanyagokat, kitöltő tasakokat vagy a darált kartonpapírt.
  • A kevésbé érzékeny áru csomagolásához használja azt a papírt, amelyre már nincs szüksége, például az akciós szórólapokat, újságokat, folyóiratokat.
  • Ha be tud szerezni leselejtezett térképeket, jegyzettömböket vagy más nyomdaipari papírterméket, használja fel őket a küldemény külső csomagolásaként.
  • Kérje meg a környező cégeket és vevőket, hogy gyűjtsék össze és hozzák el Önnek a csomagolóanyagokat.
  • Hívja fel a vevői figyelmét arra, miért környezetkímélőbbek a csomagolásai.
  • Adjon tippeket a vevőinek arra vonatkozóan, hogyan hasznosíthatják újra a csomagolóanyagot.

Így a „zöldebb” csomagolás mellett sokat spórolhat legalább a csomagolóanyag egy részén. A tippjeink egyik hátránya, hogy a másodkézből származó csomagolás eltérő minőségű, és több időt, vagyis többletmunkaerőt igényel a csomagolási folyamat, ami nincs ingyen.

Használjon környezetbarát csomagolási megoldásokat

A frekventált időszakban, amikor minden perc számít, általában nem marad idő a megoldások átgondolására még a nagyon „zölden” gondolkodó vállalatoknál sem. Szerencsére léteznek olyan környezetbarát megoldások is, amelyek kombinálják a hatékony időbeosztást az észszerű árral.

1. Műanyag helyett használjon inkább papírt

A műanyag jobbára kőolajból készül, szemben a megújuló nyersanyagból – fából – készülő papírral. Ahol ez egy kicsit is lehetséges, használjon papírcsomagolást. A Manutannál teljes körű megoldást kínálunk a papírcsomagolásra.

2. Ha már nem nélkülözhető a műanyag, válassza a környezetbarát műanyagot

Talán meglepő, hogy bizonyos műanyag csomagolások is megfelelnek az ökológiai kritériumoknak: ez elsősorban az újrahasznosítható vagy biológiailag lebomló (komposztálható) műanyagokra vagy zárható műanyag csomagolásokra érvényes.

TIPP: Ha a webáruházunkban nem talált kedvére valót, szívesen készítünk testre szabott ajánlatot. Hívja a kereskedelmi képviselőjét vagy ügyfélszolgálatunkat, és közösen megtaláljuk Ön vagy a dolgozói számára ideális megoldást.


További cikkek az Ön számára